Øyenvitner forteller til bt.no at det var tre kurdere, opprinnelig fra Irak, som ranet 19-åringen, og stakk av med flere tusen kroner. Offeret er også kurder, født i Iran.

— 20 minutter etter ugjerningen pågrep politiet to menn i 20-årene på en kebab-kafé ikke langt fra åstedet. De to vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling i dag, siktet for ran, sier vaktsjef Rasmus Eikemo ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ikke alvorlig skadet

Eikemo bekrefter at ransofferet ikke er alvorlig skadet. Penger ble også funnet på gjerningsmennene. Men det er foreløpig uvisst om den tredje ransmannen kom seg unna med noe av byttet.

Ungdommer i det kurdiske miljøet i Bergen, som var vitner til basketaket i Håkonsgaten tidlig i går kveld, sier til bt.no at offeret og gjerningsmannen er tidligere bekjente. De er ikke enige i politiets konklusjon om at det handlet om et overlagt ran.

— Bakgrunnen var uenighet om et pengeløp, sier øyenvitnene.

MYE POLITI: Store politistyrker fra det nyopprettede Hordaland politidistrikt rykket raskt ut til Håkonsgaten. Det var flere øyenvitner til ugjerningen. De to som er siktet for ran ble pågrepet kort tid etterpå.
Foto: Helge Skodvin