Det var torsdag kveld at 19-åringen fra Somalia skal ha truet to jenter på asylmottaket i Kinsarvik. Med en kniv på seg skal han ha gått inn på oppholdsrommet, og sagt at han ville drepe noen.

Mannen er i tillegg tiltalt for en lang rekke forhold, sin unge alder til tross:

Han skal ha slått en ansatt på Shell-stasjonen på Slettebakken i ansiktet med knyttet neve. Vedkommende ble sykmeldt i flere dager etter angrepet.

På Torgallmenningen skal han ha stjålet en mobil fra en kvinne som sov på en benk.

Han skal ha slått en vekter som var ansatt på asylmottaket, og forulempet polititjenestemenn som kom for å pågripe ham. Blant annet skal han ha lagt hendene rundt halsen på en politimannen, og klemt til. Han er videre tiltalt for drapstrusler mot politifolk i Odda, og for å ha båret kniv. I tillegg kommer tyveri, naskeri, og overstadig beruselse på offentlig sted.

— Andre beboere på asylmottaket har gitt uttrykk for at de er redde for ham, fordi han stadig er full og virker truende. Det er en gjengs oppfatning at han er ustabil, sier politiadvokat Gunnar Fløystad.

19-åringen har bodd i Norge i tre år, og kom til Kinsarvik i september. Han nekter straffskyld for de fleste forholdene.