Mannen, som opprinnelig er fra Somalia, dømmes til syv års forvaring for én voldtekt og et voldtektsforsøk. Ifølge Bergen tingrett er han farlig for kvinner. Derfor må han sperres inne på ubestemt tid, melder BA.no.

I mars fjor voldtok han en jevnaldrende kvinne i en leilighet i Sandviken. Bare fire måneder senere, mens han ventet på at saken skulle komme opp for retten, slo tiltalte til igjen. Da angrep han en 21 år gammel ved Bybanen og prøvde å voldta henne.

— Han sa at han ville være med meg hjem for å ha sex, noe jeg nektet. Han sa det veldig mange ganger, jeg svarte nei hver eneste gang, sa 21-åringen da hun vitnet i retten.

Til slutt åpnet mannen buksen og tok frem penis, ifølge kvinnen.

— Så kom han helt opptil meg, og jeg dyttet ham vekk. Da slo han meg med knyttet neve mot mitt venstre kinn, sa hun i retten.

Farlig som 14-åring

Allerede som 14-åring ble mannen pågrepet av politiet i Bergen, mistenkt for voldtektsforsøk og seksuelt krenkende adferd mot elleve kvinner. Sakene ble henlagt - fordi mannen var under 15 år da han skal ha forgrepet seg på kvinnene.

Det er likevel disse sakene som gjør at retten dømmer ham til forvaring i stedet for vanlig fengselsstraff, ifølge BA.no.

Det heter blant annet i dommen:

«Det er meget bekymringsfullt at en 19 år gammel mann kan vise en slik farlig atferd så mange ganger. Dette vitner om en farlighet som er dypt forankret hos ham.»

Anker dommen

Voldtektsmannen er dømt til å betale de to kvinnene erstatninger på henholdsvis 150.000 og 50.000 kroner.

Forsvarer Knut Harald Braathen sier til BA.no at saken allerede er anket til lagmannsretten.