— Det er vi strålende fornøyd med. Regnskapstallene er ikke klare ennå, men det er på det rene at driften går med overskudd, sier informasjonsdirektør Helge O. Mathisen i Color Line.

Konkurrenten Fjord Line har uttalt at deres virksomhet får et «betydelig underskudd» i 2005.

Den tidligere Kiel-fergen MS «Prinsesse Ragnhild» gikk jomfruturen fra Bergen til Hirtshals via Stavanger 29. april i fjor. Trafikken til og fra Danmark er omtrent like stor fra de to vestlandsbyene.

Økt trafikk

— Tallene beviser bare vår påstand om at vårt inntog på Vestlandet ville medføre økt trafikk mellom Norge og Danmark, sier Mathisen.

Han viser til at Fjord Line, som tidligere var enerådende i dette markedet, fraktet 17.000 reisende til og fra Danmark i oktober 2004. I samme måned i 2005 reiste 21.000 passasjerer med Fjord Line, og like mange med Color Line - en vekst på formidable 25.000 gjester på ett år.

Fjord Line meldte tidligere i uken om en passasjersvikt på nesten ti prosent for hele 2005. Mesteparten av nedgangen kom fra det tidspunktet Color Line tok opp konkurransen. Halvannen måneds pause for Fjord Lines Englands-rute i fjor høst slår også kraftig ut for det «lokale» selskapet.

Høy omsetning om bord

Color Line har hatt tre daglige avganger til og fra Danmark, pluss en ekstra mellom Stavanger og Hirtshals i sommersesongen.

— Trafikktallene viser at vi har truffet med vårt opplegg. Det tradisjonelle danskebåt-konseptet er døende. Nå vil folk ha cruiseopplevelser med god mat og underholdning, sier Mathisen.

Et annet trekk er at gjestene legger igjen mye mer penger om bord enn tidligere.

— Omsetningstallene per passasjer på «Prinsesse Ragnhild» er faktisk like høy som på vår nyeste cruiseferge, MS «Color Fanatasy», sier informasjonsdirektør Mathisen.

Flere tyskere

Superfergen går mellom Oslo og Kiel, og har særlig ført til flere tyske reisende.

— Jeg tror faktisk at «Color Fantasy» s suksess også vil gi «Prinsesse Ragnhild» flere tyske passasjerer, sier Mathisen.

Danmarks-fergene fra Bergen er nå inne i den roligste perioden av året.

— Vi har hatt godt belegg de første dagene i det nye året, og bookingtallene fremover ser også greie ut, sier Helge O. Mathisen.