Et barn på halvannet år er nå på vei Haukeland Universitetssjukehus etter å havnet i Figgjoelva. Tilstanden er alvorlig.

— Et barn på 18 måneder er fraktet videre fra SUS til Haukeland Universitetssjukehus med luftambulanse. Situasjonen er alvorlig, sier operasjonsleder i Rogaland Politidistrikt, Kjetil Føyen, til Aftenbladet klokken 12.54.

Barnet ble funnet i Figgjoelva ved utløpet ved Sele.

Barnet bor i nærheten av området der ulykken skjedde. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med lek. Det er enda uklart nøyaktig hva som har skjedd, men barnet kom på et tidspunkt bort fra foreldrene sine. Politiet sier at det gikk 15 til 20 minutter fra han forsvant fra foreldrene til han ble funnet i Figgjoelva.

Barnet ble tatt i land ved en hengebru like ved. Aftenbladets reporter på stedet fikk opplyst av ambulansepersonell at den 18 måneder gamle gutten hadde hjerterytme da han ble fløyet til SUS.

Familien blir nå tatt hånd om av hjelpeapparat.

Store styrker rykket ut da nødetatene fikk melding om ulykken like etter klokka 11 fredag. To sykebiler, brannvesen, politi og luftambulanse var på stedet.

Politiet har nå forlatt området og redningsaksjonen er avsluttet.

ALVORLIG: Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 11.04. To ambulanser, brannvesen, politi og luftambulanse dro til ulykkesstedet.
geir sveen
HENTET OPP: Den 18 måneder gamle gutten ble hentet opp ved denne hengebrua.
Geir Sveen