To 18-åringer er skadd og kjørt til sykehus med ambulanse etter en trafikkulykke på Kvamskogen i morges. De ble skadd da de kjørte ut av veien og knuste den stjålne Mercedes de kjørte.

Ulykken skjedde ved Furedalen på Kvamskogen og politiet fikk melding om ulykken klokken 08.00 i morges.

— Bilen kjørte i grøften, trillet rundt og havnet på taket. Den er helt knust. I bilen var en 18 år gammel jente og en 18 år gammel gutt. Begge to er skadd og kjørt med ambulanse til Haukeland Universitetssykehus, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Har hatt flaks

På Haukeland Universitetssykehus får bt.no opplyst at de skadde har flaks, og trolig er kommet fra ulykken uten alvorlige skader.

Begge to undersøkes i formiddag for bruddskader. Tilstanden betegnes som lettere og stabil.

Bilen stjålet i Fana

Bilen, en svart Mercedes 180 kompressor, er meldt stjålet 28. oktober i Fana.

Det var ikke andre biler involvert i ulykken.

Det blir tatt rutinemessig blodprøve av begge de to i bilen. Politiet er ikke sikker på hvem som kjørte bilen.

Stjal bensin i Steinsdalen

Bilen kom fra Norheimsund i retning mot Bergen.

Etter det bt.no får opplyst skal personene i den svarte Mercedesen ha fylt bensin på bensinstasjonen i Steinsdalen like før ulykken. De skal ha stukket av uten å betale bensinen.

Trillet femti meter

— Den svarte Mercedesen kjørte ut i Mødalsvingen. Den trillet om lag 50 meter og stoppet i en grøft på parkeringsplassen ved Furedalen, sier Torkjell Kjosås i Kvamskogen vaktsentral til bt.no.

Ifølge et øyenvitne bt.no har snakket med, skal bilen ha hatt stor fart før ulykken.

— Taket er slått ned på setene. Sideairbagene har løst seg ut, sier en person til bt.no. Han kom til ulykkesstedet minutter etter ulykken. Det kom flere folk til og sammen fikk de tatt hånd om de skadde.

Ambulanse kom raskt til ulykkesstedet fra Norheimsund.

KNUST MERCEDES: 18-åringene i denne stjålne Mercedes 180 har hatt utrolig flaks som kom fra ulykken uten alvorlige skader. Bilen er på dette bildet flyttet om lag fem meter til venstre fra der den stoppet. FOTO: TORKJELL KJOSÅS