14-åringen skal ha blitt stukket ni ganger, og bare tilfeldigheter gjorde at ikke vitale organer ble livstruende skadet.

Dette, sammenholdt med andre bevis i saken, førte til at påtalemyndigheten utvidet siktelsen mot 18-åringen. I utgangspunktet var han siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Forrige uke utvidet påtalemyndigheten siktelsen til drapsforsøk.

I løpet av de siste ukene har politiet avhørt en rekke personer i bekjentskapskretsen til 18-åringen. Der er det kommet frem at han skal ha voldtatt en jente, skriver BA.

– Preget

Det blodige knivdramaet skjedde på Slåtthaug 2. mars i år. På soverommet til en 15 år gammel jente havnet 14-åringen og 18-åringen i krangel. Like etter ble 14-åringen stukket med kniv i brystet og ryggen.

Forrige uke kom det frem at den 14 år gamle gutten ble stukket flere ganger, og at tilstanden var langt mer alvorlig, enn først antatt. 14-åringen var livstruende skadd, og ble liggende på intensivandelingen på Haukeland Universitetssykehus. Legene skal ha beskrevet det som «utrolig flaks» at han ikke mistet livet. Tilstanden hans er nå bedre.

– Etter forholdene har han det bra, men han må ta det veldig rolig og er naturligvis svært preget av det han har vært gjennom. Han er utskrevet fra sykehuset og har så smått begynt på skolen igjen, sier bistandsadvokat Beate Hamre.

14-åringens foreldre mener det var riktig å utvide siktelsen til drapsforsøk.

– De mener det var en riktig avgjørelse, på bakgrunn av slik de oppfatter saken. De er lettet over at politiet tar saken så alvorlig, sier Hamre.

Fengslet i fire uker

Forrige uke ble 18-åringen varetektsfengslet i fire uker, på grunn av fare for bevisforspillelse. Politiadvokat Trygve Ritland vil ikke kommentere den nye siktelsen av hensyn til etterforskningen.

Forsvareren hans, advokat Jostein Alvheim, mener det ikke er grunnlag for å sikte ham for drapsforsøk.

– Jeg er sterkt uenig i at det skal ha vært et forsett om drap. Det er ingen nye opplysninger i saken som underbygger en slik siktelse, sier Alvheim.

ÅSTEDSUNDERSØKELSE: Politiets kriminalteknikere på vei inn i boligen der knivstikkingen fant sted.
KNUT STRAND