Den brutale voldtekten skjedde mellom klokken 24.00 og 01.00 natt til lørdag på Bømlo. Den 18-årige jenten hadde vært på fest i et privathus på Myro ca. to kilometer sør for Foldrøyhamn. Hun forlot festen alene, og hadde bare 500 meter igjen før hun var hjemme.

Øde strekning

Hun spaserte i mørket på Riksvei 542, og på en øde strekning, stopper en bil. Mannen ruller ned vinduet og spør om jenten vil ha haik. Hun avslår, og mannen kommer da ut av bilen og slenger kvinnen i grøftekanten og voldtar henne. — Vi etterforsker dette som en alvorlig sak, sier politifullmektig Yvonne Jensen ved Hordaland politidistrikt.

Etter den angivelige voldtekten, tok jenten seg tilbake til privatfesten, der en nær venn fikk varslet politiet. - Vi fikk melding klokken 01.30 natt til lørdag, sier Jensen.

Oppskaket

Fornærmede ble i løpet av natten fraktet til Fylkessjukehuset på Stord, for legesjekk. Den 18-årige jenten skal være sterk preget av hendelsen og er ikke formelt blitt avhørt av politiet.

— Hun var oppskaket, og kunne ikke gi noe klart signalement av voldtektsmannen, sier Jensen. Gjerningsmannen kom kjørende i en personbil. Han hadde mørkt hår.

Voldtektsofferet husker til dels svært lite av hendelsen, men politiet etterlyser nå vitner som kan ha sett noe mistenkelig på riksvei 542 like sør for Foldrøyhamn på Bømlo natt til lørdag.