Både de passasjerene som var med ned og de 1700 passasjerene som ventet i Danmark får plass på turen hjem til Norge natt til mandag.

– Vi får plass til alle. De fleste som var med ned var stort sett dansker på vei hjem fra ferie, sier markedssjef Odd Grønberg i Color Line til NTB.

Opprinnelig skulle «Christian IV» dratt fra Hirtshals til Kristiansand klokka 13.45 søndag ettermiddag. I første omgang ble ferja to timer forsinket fra Kristiansand søndag morgen, og skulle etter den nye tidsplanen ankomme Hirtshals klokken 15.

Værproblemer Men på grunn av det dårlige været reiste ferjen videre til Frederikshavn for å forsøke å legge til kai der. Klokken 23 hadde ferja endelig klart det.

– Det er aldri noe hyggelig når ting ikke går som det skal, men vi kan ikke gjøre noe med været, sier Grønberg.

Dermed startet lossingen og etter hvert lasting for reisen tilbake til Norge. Alle de 1.700 som ventet på ferjen får plass, det samme gjør de som var om bord.

– Ingen må bli igjen, lover Grønberg.

Framme mandag morgen Ferjen som har plass til 1.806 passasjerer, er ikke ventet tilbake i Kristiansand før etter klokka 7 mandag morgen.

– Normal tid fra Hirtshals er 4,5 timer, men vi må nok gjøre regning med 7-8 timers overfart nå, og da er ikke ferja framme før i 7-7.30-tiden, sier Grønberg.

Han opplyser at når «Christian IV» endelig fikk lagt til kai, er det ikke noe problem å komme seg ut av havna.

– Problemet er å komme seg inn, sier han.

På grunn av problemene setter Color Line opp en ekstraferje fra Kristiansand til Hirtshals mandag morgen.