Sjåføren av en grå varebil etterlyses av politiet etter at han stakk av fra en påkjørsel i Bergen sentrum onsdag kveld.

Varebilen svingte ulovlig til venstre i krysset Strømgaten/Kong Oscars gate og traff en kvinne i 40-årene som gikk på grønt lys.

Så ut til å stanse

Det er to skilt på stedet som viser at du kun kan kjøre til høyre.

— Bilen så først ut til å stanse, så kjørte den videre. Kvinnen falt og slo hodet, men skadene skal ikke være så alvorlige. Hun besøkte lege før hun ringte politiet. Vi er interessert hvis vitner har sett bilen, og ber om at sjåføren melder seg, sier leder Jens Kleppe i trafikksesjonen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Slike påkjørsler fører normalt til at førerkortet inndras.

Etter ulykken satte politiet opp en kontroll i krysset - og hendene fulle med bilister som ville ta en snarvei inn til sentrum.

Det er ikke første gangen vi har problemer med dette krysset... Vi kommer til å ha flere kontroller der. Trafikksjef Jens Kleppe

Ytterligere 16 sjåfører som brøt påbudet, ble tatt på fersken. De må betale 4200 kroner hver til statskassen.

Bekymret

Også da bt.no besøkte krysset i kveld, var det en bil som kjørte ulovlig.

— Dette bekymrer oss. Det er ikke første gangen vi har problemer med dette krysset. Det er ikke lagt opp for at man skal kjøre til venstre. Vi kommer til å ha flere kontroller der. Vi er nødt til å følge opp, sier Kleppe.

Tips om varebilen? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

TYDELIG FORKLART: Det er ikke lett å bortforklare feilkjøring i dette krysset. Et skilt på hver side av veien (se ringene) viser at du skal svinge til høyre.
OLE VALAKER