På Danmarksplass hadde politiet to kontroller på lørdag kveld.En fra klokken 18.45 til klokken 21.00, og en ny fra klokken 23.00 til klokken 01.00. De sto i nærheten av Forum kino og tok folk i retning mot sentrum.

— Nedslående

— Dette var et nedslående resultat. Hele 14 bilister mistet førerkortet i disse to kontrollene. Flere hadde mistet sertifikatet selv om fartsgrensen hadde vært 60 km/t og ikke 50 km/t. Det var flere som ble målt til 93 km/t, sier politiførstebetjent Jens Kleppe i trafikkseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon til bt.no.

I forrige uke var to ulykker med personskade på Danmarksplass.

De tre andre bilførerne ble tatt på motorveien i Åsane og i 60-sone i Sandviken. I tillegg til disse 17, ble 58 bilførere ilagt forelegg for å ha kjørt for fort både på Danmarksplass, i Sandviken og på motorveien i Åsane.

— På Danmarksplass ble det gitt 33 forelegg. Mange av dem kjørte så fort at de bare manglet et par kilometer på at førerkortet ble tatt, sier Kleppe.

15 av bilistene som mistet førerkortet i helgen, ble tatt i 50 km/t - 60 km/t - sonene.

Trafikksikkerhet eller mest mulig penger?

— Forstår du at folk reagerer på når dere har kontroller sent på kvelden og natten? Er det viktigere å ta inn mest mulig penger til statskassen enn trafikksikkerheten?

— Det har vært mange trafikkuhell på disse stedene. Vi har hatt diskusjonen i det siste, men jeg mener den er bakvendt. Vi er ikke ute etter pengene til folk, og de pengene vi tar går ikke inn til vår kasse. Av trafikksikkerhetsgrunner er det nødvendig med respekt for skiltingen, understreker Kleppe.

- Kunne tatt langt flere - I Sandviken ble en ung bilist tatt rundt midnatt. Her er fartsgrensen endret fra 80 km/t til 60 km/t nylig. Hvorfor har dere kontroll her?

— Det er grunner til at fartsgrensene blir satt ned. Vi er ikke firkantet. I kontrollene vi har hatt denne helgen kunne vi tatt langt flere, men denne gangen hadde vi rett og slett ikke kapasitet til å ta alle som brøt fartsgrensen, sier Kleppe.