Familien i Rådal hadde gledet seg lenge til at pappa Christer Aas skulle komme hjem fra Riga i dag. Han skulle fly med Air Baltic. Men så kom flystreiken.

– Vi visste at det var sjanse for streik. Jeg var oppe flere ganger i natt og sjekket Avinors nettsider. Vi visste det med en gang streiken var et faktum. Han dro på flyplassen to-tre timer før tiden og håpet på det beste, men etter mange ulike beskjeder ble flyet kansellert. Han må være i Riga, sier trebarnsmamma Pia Cathrine Tofte.

Familien engasjert

Familiene til småbarnsforeldrene har prøvd alt og skaffet skyss for å plukke opp trebarnsfaren på andre flyplasser. Men alle fly fra Riga til Norge er fulle. Pappaen Christer Aas er medisinstudent i Riga og kan derfor ikke komme hjem før om nye fire uker. Han er midt i eksamenstiden.

– Dette er bare så forferdelig trist, jeg kan nesten ikke tror det ennå. Athene spør og spør etter faren, men hun skjønner ikke at han ikke kommer, sier Pia Cathrine.

Veldig lei seg

Christer skulle etter planen være hjemme til mandag sammen med samboeren, tre år gamle Athene og tvillingene på fem måneder.

– Jeg hadde jo gledet meg til litt hjelp med ungene også og 17. mai er en stor dag. Nå er vi bare så lei oss. Jeg sitter her og gråter, sier Pia Cathrine.

Hun har ikke håp om at streiken skal løse seg i løpet av helgen og ektemannen komme hjem.

– Jeg tror ikke at streiken løser seg så fort, jeg tror heller at den blir trappet opp, sier trebarnsmoren.

Drar ikke til byen

Planen var å reise til byen for å feire 17. mai. Men nå holder hun og barna seg nærheten av skolen i sin egen bydel.

Hun understreker at det sikkert er mange andre som har det tungt på grunn av flystreiken nå.

– Det er helt sikkert mange andre det er mer leit for enn oss i dag, men akkurat nå føles dette bare så forferdelig dumt.

Athene (3), Stella og Nathaniel (5 mnd) hadde gledet seg til at pappa skulle komme med fly fra Riga i dag. FOTO: PRIVAT
Athene og mamma Pia Cathrine Tofte må klare seg uten pappaen denne 17. mai. FOTO: PRIVAT