Sannsynligheten steg mandag med 20 prosent.

Nordlig bris, oppholdsvær, perioder med sol og opptil 15 grader. Det er den ferskeste prognosen for 17. mai-været i Bergen og i resten av Hordaland.

Også de sørligste delene av Sogn og Fjordane får trolig bra vær, mens nordfjordingene derimot må ha regnfrakk og paraply i beredskap.

— Vi kan vel si at det er rundt 80 prosent sannsynlighet for at været blir bra på nasjonaldagen, anslår vakthavende meteorolog Erling Småland ved Værvarslingen for Vestlandet.

Noen timer tidligere i dag ville ikke kollega Rasmus Myklebust gå god for at den samme sannsynligheten var mer enn 60 prosent. Så utvikling i prognosene lover godt.

— Men supervær blir det ikke?

— Nå ja. Vi slipper i hvert fall snøbygene, som de lenger nordpå risikerer, sier Småland. Det er en høytrykksrygg i Nordsjøen som ser ut til å redde 17. mai-været. Den kan sørge for at også pinsen blir riktig så varm og trivelig.

— Men det får vi komme tilbake til. Så langt frem har vi ikke sikre prognoser, understreker Småland. Statistisk er det oftest en smule nedbør i Bergen på 17. mai. Men været varierer voldsomt på denne tiden av året.

Best maivær har vi oftest i uken etter 17. mai. Dette var bakgrunnen for at Festspillene ble lagt til nettopp denne tiden, ifølge Vervarslinga for Vestlandet.

NASJONALDAGEN: I fjor var været ok i Bergen på 17 mai. Slik ser det ut til å bli også i år.
Arkivfoto: Knut Strand