KJERSTI KVILE

— Alle vil ha søttende mai, ingen vil stille opp. Det er de samme som stiller opp hvert år, sukker Erik Berg Ask, leder i Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Vadmyra skole.

For to uker siden besluttet skolens foreldreutvalg sammen med klassestyrerne å avlyse det årlige 17. mai-arrangementet.

— Det er ingen som synes dette er noe gøy. Jeg forstår at følelser blir satt i sving av dette. Men arrangementet går ikke av seg selv, sier Ask.

Det var bare litt over 40 foreldre som meldte seg frivillig. Trond Bertelsen, kasserer og tidligere leder i FAU, forteller at de trengte over 100. Slik unngår arrangørene at det ikke bare er noen få som selger pølser, ordner leker, pynter og rydder.

— Slik kan flest mulig få størst mulig glede av dagen, sier Bertelsen.

Synd for barna

Trond Bertelsen understreker at alle synes det er veldig leit at feiringen avlyses.

— Det er synd for skolen og barna. Vi ønsker å arrangere feiring hver 17. mai. Avlysningen blir en vekker for foreldrene. På samme måte må også Foreldreutvalget lære. Til neste år vil vi for eksempel begynne planleggingen tidligere.

Yngve Jørgensen, rektor ved skolen, forstår at det er vanskelig når det er de samme foreldrene som jobber hvert år. Han mener likevel at det ikke var nødvendig å avlyse.

«Krisemaksimerer»

— Tidligere år har Foreldreutvalget krisemaksimert og fått folk til å melde seg til arbeid, sier Jørgensen.

Han innrømmer at det er et stort problem at mange likevel ikke stiller opp på dagen. - Det blir noen som jobber nesten hele dagen, og ikke får være med familien sin.

Foreldreutvalget har møte i kveld for å se om det er noe de kan gjøre.

Kanskje blir det sekkeløp, pølser og brus på skoleplassen likevel?

LEIT FOR BARNA: I Foreldrenes Arbeidsutvalg synes de det er beklagelig at det ikke blir feiring av 17. mai på Vadmyra skole.