• Det var et uhell, sa festdeltakeren (21) til politiet, etter å ha skutt opp en nødrakett innendørs. Hybelhuset på Nygårdshøyden fikk store skader i brannen.

Nødraketten fra Forsvaret ble avfyrt i en leilighet i 3. etasje av leiegården i Frederik Meltzers gate 30. Det tok raskt fyr i huset, og brannen skal ha spredd seg til minst en annen leilighet.

Totalt 17 personer, for det meste studenter, måtte flykte ut av det brennende huset.

Brannen ble meldt klokken 04.28 natt til lørdag, og en halvtime senere hadde brannmannskapene fått kontroll over flammene.

— Det skal være brannskader i leiligheten og vannskader i etasjen under, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Den unge mannen som avfyrte raketten, ble sluppet løs lørdag formiddag etter å ha blitt avhørt av politiet. Han kan vente seg et oppgjør med lovens lange arm.

— Han har forklart at han ikke mente å skyte opp raketten, og at den gikk av ved et uhell, sier politiadvokat Tore Sørland ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

— Det er ennå ikke tatt noen påtalemessig avgjørelse. Jeg avventer en kriminalteknisk rapport fra hybelhuset og en eventuell anmeldelse fra eieren, sier Sørland.

<b>PÅSATT:</b> En 21-åring med nødrakett forårsaket brann i Frederik Meltzers gate.
Bjørn Aarheim