Det er ikke første gang politiet får fatt i den klåfingrede gutten. 17-åringen har vært pågrepet flere ganger i løpet av kort tid. To ganger for tyveri av lommebøker, og en gang for å ha forfalsket et id-kort han ville bruke til å komme seg ut av landet.

Vil hjem

Gutten skal ha forklart til politiet at han bare vil tilbake til hjemlandet Algerie. Han har tilholdssted ved et asylmottak i Trøndelag, men mottar ingen trygd fra staten.

Bergen forhørsrett mente derfor at han finansierer sitt opphold i Norge gjennom vinningskriminalitet.

Forsvunnet andreperson

Fredag ble han grepet på fersk gjerning med en stjålet lommebok på Galleriet. 17.juli ble han også grepet for lommetyveri. I oppstyret rundt pågripelsen forsvant en person politiet mener kan ha vært med på tyveriene.

Like etter meldte ytterligere to personer at de var frastjålet lommebøkene sine på Galleriet. Det er foreløpig uklart om det var samme gjerningsmann.

Selv skal han ha hevdet han at han er uskyldig, og var på Galleriet for å handle. Blant annet på grunn av den forsvunne andrepersonen, fant Bergen forhørsrett det nødvendig å fengsle mannen for å unngå bevisforspillelse.

Retten mente også det var en reell fare for gjentakelse, og at mannen muligens ville unndra seg straffeforfølgelse. Han fikk derfor uker i varetekt.