Politiet fikk melding om den tragiske ulykken av klokken 08.50. 17-åringe Kenneth Skjoldli kom kjørende på sin 125-kubikks Honda motorsykkel ned Liavegen, retning nord, mens en lastebil med tilhenger kom kjørende vestover Brynalii.

— Kollisjonen skjedde midt i krysset. 17-åringen og motorsykkelen hans ble slynget åtte meter ut av veien og inn i en potetåker. Bremseporene på stedet tyder på at lastebilsjåføren ikke har rukket å bremse ned før det smalt, sier lensmannsbetjent Henning Hegbom ved Voss lensmannskontor.

Gutten ble fraktet til Fylkessjukehuset på Voss, hvor han døde av skadene kort tid etter. Det skal ikke ha vært noen vitner til det fatale sammenstøtet.

- Holdt ikke vikeplikten

Ulykkeskrysset har store trær og busker på begge sider når en kommer ned Liavegen og regnes som særdeles farlig og uoversiktlig. Ifølge Hegbom er det ikke tilrådelig å kjøre ut i krysset før en har stoppet helt opp og sett at alt er klart.

— Hva tror politiet er årsaken til ulykken?

— Det er åpenbart at motorsyklisten ikke har overholdt vikeplikten. Men vi vet ennå ikke noe om hvilken fart han har holdt, sier Hegbom.

ULYKKESSTEDET: Det var i dette krysset at den 17 år gamle Kenneth Skjoldli mistet livet fredag.
FOTO: HELGE SKODVIN