17-åringen fikk sin første dom som 16-åring og har vært regelmessig innblandet i bråk og vold de siste to årene i Nordhordland.

Bergens Tidende har flere ganger omtalt 17-åringen og det voldsmiljøet han har vært en del av. Sparking av folk som ligger nede, utskjelling og slag mot tilfeldige og total ignorering av politiets befalinger, har vært ingrediensene i voldsgjengen 17-åringen har vært aktiv i.

Samfunnsstraff virker ikke

For to uker siden skrev Bergens Tidende at politiet var oppgitt over at 17-åringen kun ble dømt til samfunnsstraff da han møtte i retten.

Tre ganger på rad fikk han denne straffen for sine voldsgjerninger. Siste gang fikk han også beskjed av dommeren at samfunnsstraffen på til sammen 150 timer var hans aller siste sjanse.

Politiet var likevel ikke fornøyd og anket til Gulating lagmannsrett.

Nylig ble straffen på 150 timer omgjort til fem måneders ubetinget fengsel.

I dommen fra Gultating står det at 17-åringen aktivt har oppsøkt anledninger for å utøve vold mot andre og at de tidligere gitte samfunnsstraffene ikke har hatt den ønskede virkningen på ham.

Sparket politimann i hodet

Bare tre dager etter dommen fra Gulating kom en ny dom fra Nordhordland tingrett, der 17-åringen blant annet sto tiltalt for å ha sparket en politimann i hodet.

I sitt fjerde møte med tingrettsdommer Helge Lillebø på halvannet år, fikk han denne gang ikke noe samfunnstraff.

— Han har ikke klart å nyttiggjøre seg de tiltak kriminalomsorgen har hatt for å gi ham økt selvinnsikt, står det i dommen.

Straffen ble dermed satt til 30 dagers ubetinget fengsel. Til sammen må 17-åringen nå sone et halvt år for sine voldsgjerninger.