Gutten la i fjor en utspekulert plan. Han bestilte dyrt elektronisk utstyr fra forskjellig bedrifter i Norge og USA. Han oppgav falske navn og kredittkortnummer. Noen ganger var navnene fiktive, andre ganger brukte han betalingskort han hadde stjålet.

Varene ble deretter sendt med et spedisjonsfirma. På forhånd hadde 16-åringen satt opp postkasser med samme navn som i bestillingen. Spedisjonfirmaene sendte beskjed om at varen hadde kommet, og deretter var det bare for 16-åringen eller en medhjelper å hente varene.

Gutten greide å svindle til seg varer for 153.000 kroner, og han forsøkte å snuske til seg varer for ytterligere 164.000 kroner. Men han ble oppdaget før han kom så langt.

Da politiet ransaket guttens hjem, fant de blant annet følgende: datamaskiner, skriver, CD-brenner, sykkel, cd-plater, høyttalere, tastatur, skjerm, mikrofon og en del ekstrautstyr.

16-åringen har også solgt en bærbar pc videre for 15.000 kroner.

På grunn av guttens lave alder har Bergen forhørsrett gitt ham en delt straff for grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri. Han får en fengselsstraff på fem måneder. 120 dager av dette gjøres betinget. I formildende retning har retten lagt vekt på den nå 17 år gamle guttens uforbeholdne tilståelse.