BJARNE KVAMbjarne.kvam@bt.no

– Det var ingen vitner til ulykken og vi kjenner ikke til omstendighetene rundt ulykken, opplyser vaktsjef Birger Kleppe ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidende.

Han vil ikke spekulere i hva som kan være årsak til tragedien, som skjedde omtrent midtveis i tunnelen. Sykkelen krasjet inn i veggen på venstre side. Politiet regner med at 17-åringen døde momentant i sammenstøtet.

Deretter har den lette motorsykkelen, en 125 kubikk Aprilia racing, blitt slengt fremover, over i motsatt tunnelvegg, og videre fremover i veibanen. Sykkelen skled ca. 70 meter fra det første krasjpunktet.

Tenåringen, som arbeidet i en butikk i Åsane, ble liggende i vegbanen ca. 35 meter fra krasjpunktet. Han har hatt førerkort for lett motorsykkel fra i fjor sommer, og har nettopp fylt 17 år. Gutten var på vei fra byen. Politiet vet ikke hva han hadde gjort i sentrum.

Det lå strødd med vrakdeler i ulykkesområdet.

Krimtekniske etterforskere gjorde sine undersøkelser i tunnelen i natt, og vil sammen med biltilsynet etterforske saken og blant annet vurdere hvilken fart kjøretøyet kan ha hatt.

Det var en trailersjåfør som meldte fra til politiet. Det nordgående løpet ble umiddelbart stengt og ble ikke åpnet igjen før klokken 0530 i dag morges.

DØDSULYKKE: En 17-åring fra Arna døde momentant da han krasjet inn i veggen i Fløyfjellstunnelens nordgående løp klokken 0143 i natt. (FOTO: RUNE NIELSEN)