15. april i år forlater Brinkman, Smit og van Liere Stonehaven i båten «Warnow». To dager senere blir båten sett nær Draupnerfeltet sørvest for Stavanger.

Så blir de aldri sett igjen.

Nå er det tre måneder siden båten med de tre nederlenderne som etter sigende skulle til Norge for å se nordlyset, forsvant sporløst.

Tror fortsatt de lever

De etterlatte håper fortsatt at rester fra båten skal skylle i land, eller andre spor skal dukke opp. De har heller ikke mistet håpet om å få se sine kjære igjen.— Det er vanskelig, men jeg tror fortsatt at Peter kan komme tilbake på en eller annen måte. Han er en veldig spesiell person, som kan overleve på mange vis. Vi har snakket med medium som sier at de fortsatt kan føle at han er blant oss, i live. Det gir oss styrke til å fortsette å tro at han kan dukke opp en dag, skriver Monique van Liere, Peter van Lieres søster, i en epost til BT.

- Trolig havarert

Men ved Hovedredningssentralen på Sola har de gitt opp å finne «Warnow» og de tre savnede.

— Vi har letet der det er naturlig å lete, og ikke funnet spor. Vi aner ikke hvor de er blitt av, men sannsynligvis har de havarert, sier redningsleder Eric Willassen.

— Vi har vært i kontakt med de pårørende og nederlandske myndigheter.

Sjelden sporløst

Willassen sier det er svært sjelden at båter forsvinner uten spor.

— Det er stort sett alltid noe å gå etter, enten vrakrester eller indikasjoner på hvilken rute de har tatt, sier han.

Men også en annen båt med nordmenn ombord, «Lady Domina», forsvant sporløst i vår. Den satte kurs fra Karibien mot Azorene. I mai ble søkene avsluttet også i den saken.

— Det var tilfeldig at det kom to slike saker så tett innpå hverandre, sier Willassen.

Søkte på Shetland

De etterlatte har flere ganger etter «Warnow» forsvant, benyttet seg av klarsynte for å finne igjen de tre savnede personene.To venner av Peter van Liere, den ene av de tre som var om bord i «Warnow», reiste ifølge nettstedetad.nltil Shetland i juni for å søke etter kameraten.

To synske skal ha indikert at van Liere befant seg der, men så langt har de ikke funnet spor etter ham.

Mente å ha sett båten

Store mannskaper søkte etter«Warnow» etter at den ble meldt savnet. Funn av en rekke gjenstander i sjøen og på land ved Nautnes i Øygarden, medførte at letingen ble trappet opp de første dagene i mai. 25 personer fra Røde Kors, politi samt et redningshelikopter søkte til vanns og til lands, uten resultat.

På kvelden torsdag 2. mai valgte Hovedredningssentralen i Sør-Norge å innstille søket etter seilbåten. Da hadde den vært savnet i to uker.

Fredag 3. mai meldte et nytt vitne seg for politiet. Han hevdet å ha sett båten seile sørover i Alverstraumen i Nordhordland, lørdag 20. april. Hvorvidt det var «Warnow» vitnet så, har ikke blitt bekreftet.

Vet du noe om saken? Kontakt oss på 2211 (SMS/MMS) eller skriv e-post

Warnow missing.jpg
Privat
BORTE: Peter van Liere er den siste av de tre som forsvant med «Warnow».
Privat