De 16.000 kronene ble beslaglagt i en narkosak og lagt i en safe på vaktavsnittet.

— Det er ille at penger kommer bort i politiets eget system, sier leder for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus til BA.no.

Piller og papir

Høsten 2009 etterforsket politiet en sak mot en person som var mistenkt for narkotikakriminalitet. 1. september ble han stanset av en politipatrulje fra Laksevåg. De ransaket ham og fant 16.000 kroner i en ryggsekk.

I tillegg til penger, ble det beslaglagt medikamenter som politiet trodde kunne være narkotika, og et papir med tekst og telefonnummer.

Pengene ble behandlet med hansker, ettersom man ville sikre mulige DNA-spor og fingeravtrykk. Pengene, medikamentene og papirlappen ble lagt i en papirpose og deretter i droppsafen på politihuset ved Bergen sentrum politistasjon.

Noen uker senere ble den narkotikamistenkte mannen pågrepet igjen. Dermed bestemte politiet seg for å sende de beslaglagte pengene til fingeravtrykksundersøkelse. Nå viste det seg at pengene var sporløst borte. Politiet lette etter dem, men fant dem ikke.

Henlagt Spesialenheten holder det for sannsynlig at pengene ble lagt i droppsafen 2. september 2009. Hva som siden er skjedd, er høyst usikkert. Etterforskningen har ikke frembragt konkret mistanke mot noen. Tre politibetjenter og en konsulent ved Hordaland politidistrikt er avhørt, uten at det har gitt klare svar.

Verken politiet eller Spesialenheten utelukker underslag eller tyveri. Saken er henlagt uten noen form for reaksjon.