Det var 41 polske arbeidere i den polskregistrerte bussen som veltet på riksvei 3 ved Nåvårdalen mellom Sør-Trøndelag og Hedmark tirsdag morgen.

– Av de 41 passasjerene ble 16 skadd. Syv av disse 16 ble sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim og til Sykehuset Innlandet Tynset, sier politibetjent og skadestedsleder Helge Sumstad ved Rennebu lensmannskontor til NTB.

Ukjent skadeomfang

Tilstanden til en av pasientene, en 34 år gammel mann, var ved middagstider tirsdag stabil. Han ble lettere skadd, opplyser St. Olavs Hospital til NTB. Skadeomfanget og tilstanden til de øvrige skadde var ved 13-tiden tirsdag fortsatt ukjent.

De ni andre passasjerene som ble betegnet som skadde, men som ikke ble sendt til sykehus, ble i stedet sendt til Berkåk. Der ble det opprettet et mottak i regi av kommunens beredskapsteam. Tolk, folk fra helsevesenet og øvrig innsatspersonell tok seg av dem.

Glatt

Årsaken til ulykken er ikke klar, men det var snø og is på ulykkesstedet.

– Det var glatt der, og bussen mistet veigrepet i en høyresving. Bussen kom over i motsatt kjørefelt, der den skled ut og endte opp på siden i grøfta. Bussen skled 10-15 meter før den stanset, sier Sumstad til NTB.

Politiet regnet med å kunne få snakke med bussjåføren senere tirsdag.

Sumstad opplyser at bussen hadde svært gode dekk og at dette derfor ikke er noen aktuell ulykkesårsak.

– Bussen hadde grovmønstret sommerdekk. Dette er standardutrustning og det er veldig gode dekk, sier Sumstad.

Cirka 500 meter lenger nord på samme veistrekning kjørte et vogntog i grøfta. Ingen personer ble skadd i denne ulykken.

Klokken var 9.20 da politiet fikk melding om traileren. Umiddelbart etterpå fikk politiet melding om at den polske bussen hadde veltet på nesten samme sted og i samme tidsrom.

Kallestad, Gisle