— De to guttene var innkalt til avhør hos oss, og de har nå begge erkjent å ha knust ruter på Åsane Terminal. Trolig har det lagt en nødhammer som var stjålet fra en buss, på terminalen. Denne har guttene brukt til å knuse rutene av herdet glass med, men de har ikke erkjent å ha knust alle de knuste rutene, forteller lensmannsførstebetjent Trond Berge ved Arna og Åsane politistasjon til bt.no.

Guttene erkjente skadeverket i avhør før og like etter helgen. De skal ikke ha vært beruset da det foretok hærverket.

Var sint på verden

Det var natt til lørdag 7. desember i år om lag kl 00.30, at 16 store ruter ble knust på Åsane Terminal. Sjøl om de to 16-åringene har erkjent delvis straffskyld for hærverket, ønsker politiet at folk som var på stedet kontakter dem.

Har guttene oppgitt noen grunn til å begå dette hærverket?

— Den ene gutten har i avhør sagt at han var sint fordi verden hadde gått imot han denne dagen. Aggresjonen lot han gå ut over de store rutene på terminalen, sier Trond Berge.

Må betale for hærverket

Sinnet kan koste 16-åringene dyrt. Det er Hordaland Fylkeskommune som eier Åsane Terminalen.

— Ruteknusingen og oppryddingen har kostet oss mellom 110 -120.000 kroner. Dette er penger vi har krevd å få erstattet i straffesaken., men siden synderne er så unge er det vel begrenset hva de og foreldrene må betale, sier spesialkonsulent Nils Egil Grude i Samferdselsseksjonen i Hordaland Fylkeskommune til bt.no.

Starter videoovervåking

Grude forteller også at de nå planlegger å starte videoovervåking av Åsane Terminal.

— Vi har hentet inn tilbud på utstyr til videoovervåking, og vil i nærmeste fremtid ta stilling til leverandør. Dermed håper vi ganske snart å få utstyret på plass og få bedre kontroll å terminalen, sier Grude

KNUST: Glassbrott lå strødd etter vandalismen i Åsane natt til lørdag.
Foto: Marita Aarekol