Onsdag formiddag for en uke siden ble Øyrane torg evakuert etter at det ble ringt inn en bombetrussel. Hele kjøpesenteret ble gjennomsøkt, og først nærmere tre timer senere fikk ansatte og kunder lov til gå inn igjen.

Nå har to 16 år gamle gutter fra Arna innrømmet at de sto bak bombetrusselen, skriver Bygdanytt.

— Vi har hatt guttene til avhør og de har tilstått. Vi har også sikret oss bevis i saken, sier politiinspektør Magnus Stub Nilsen til avisen.

Truet med bombe også i fjor

Også i fjor sommer ble det ringt inn en bombetrussel til Øyrane Torg, og de samme ungdommene innrømmer at de sto bak også den trusselen.

16-åringene har ikke oppgitt noe motiv, annet enn at de kjedet seg, skriver Bygdanytt.

— De har lovet bot og bedring, men det er lov å stille spørsmålet når de nå gjør dette for andre gang. Nå er det opp til påtalemyndigheten om de vil ta ut tiltale mot de to, konstaterer Nilsen.

Spøken kan bli svært dyr for de to ungdommene.

Tapte flere hundre tusen

Overfor BT har senterleder Torodd Iversen anslått at de tapte flere hundre tusen kroner på å holde stengt i nærmere tre timer. De to 16 år gamle guttene er over den kriminelle lavalder, og for både utrykningsetater og senteret kan det bli aktuelt å fremme erstatningskrav.

— Vi vil ta de vurderingene i etterkant. Jeg er uansett lettet for at gjerningsmennene nå er pågrepet, sier senterleder Iversen til Bygdanytt.