Hardanger tingrett på Lofthus har nå dømt 16-åringen til 45 dager i fengsel. Det er Hardanger Folkeblad som skriver om dommen i dag.

16-åringen og 22-åringen er begge fra Uskedalen i Kvinnherad. Det var i november 2001 de hadde vært på vorspiel i Odda. Da de skulle hjem om natten, stjal de en bil i Odda.

Svinkjørte

De svinkjørte i en fart på nærmere 200 enn 100 km/t gjennom Folgefonntunnelen. Ut av tunnelmunningen i Mauranger skal farten ha vært mellom 130-140 km/t. Der fikk de sleng på bilen og kjørte av veien. Bilen havnet på taket og begge pådrog seg store personskader, skriver Hardanger Folkeblad.

Retten har ikke funnet det bevist hvem som kjørte bilen. 22-åringen pådrog seg kraniebrudd, brukket kragebein, flere brukne ribbein, en punktert lunge, samt brukne ryggvirler.

Fikk panikk

16-åringen ble hengende opp ned inne i bilen. Etter å ha funnet 22-åringen sterkt forslått og livløs i en blodpøl, fikk 16-åringen panikk og løp fra stedet.

Han fant en sykkel og syklet et stykke før han fikk haik til hjemstedet, melder HF.

Vitner så 16-åringen springe bort og kontaktet politiet. Den skadde var fortsatt bevisstløs da ambulansen kom til ulykkesstedet.

I Hardanger tingrett ble 22-åringen dømt til 21 dagers fengsel for biltyveri. 16-åringen, som stakk av fra ulykken uten hente hjelp, ble idømt til fengsel i 45 dager.