16-åringen er lærling hos Bergen Interkommunale Renovasjonsselskap (Bir). I morges tok han en av bilene til sin arbeidsgiver. 16-åringen kjørte av gårde i en Toyota pickup, men i Wilhelm Bjerknesý vei på Landås gikk det galt.

16-åringen kom borti muren på høyre side av veien. Kollisjonen med muren førte til at taket på pickupen ble revet av, og ble liggende ved siden av veien. Deretter fortsatte bilen tvers over veien, og gjennom et gjerde på venstre side.

Den ville ferden fortsatte ned en 20 meter lang skråning, før bilen rundet klubbhuset til idrettslaget Trane og ble stående på idrettsanlegget på Sletten.

Politiet ble varslet av beboere i Wilhelm Bjerknesý vei som hørte et smell klokken 09 05. 16-åringen stakk av fra stedet, og tok seg tilbake til arbeidsplassen. Klokken 10.40 ble han pågrepet av politiet, som kom til Birs hovedkontor for å lete etter ham. — 16-åringen er en kjenning av politiet. Han sitter nå i politiarresten, og vil bli avhørt senere i dag, sier vaktsjef Birger Kleppe ved Hordaland politidistrikt til bt.no. Det er ikke mistanke om at 16-åringen kjørte med promille.

— Vi har vært i kontakt med gutten etter at han ble pågrepet. Vi vet ikke noe om hvorfor han tok bilen, sier verksmester Rune Theodorsen hos Bir til BT.

STAKK: Den 16 år gamle bilføreren stakk av etter utforkjøringen. FOTO: ØRJAN DEISZ