Politiet fikk melding om at en 16 år gammel gutt lå bevisstløs på Haus idrettsplass på Osterøy. Meldingen kom via AMK klokken 22.13.

Utenfor klubbhuset

Gutten skal ha blitt slått ned av tre personer.

- Gjerningsmennene skal ha forlatt stedet. Vi leter i området, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland poltidistrikt like etter at hendelsen ble meldt.

Politiet søkte etter gjerningsmennene, men de skal ha stukket av i bil, ifølge Myrtvedt.

Voldsepisoden skal ha skjedd like utenfor klubbhuset på Haus idrettsplass.

- Hørte et smell

Tidligere i kveld var det en fotballkamp på banen. Ifølge et øyenvitne bt.no har snakket med, ble 16-åringen slått ned etter at kampen var ferdig.

- Jeg hørte bare et smell og så ham ligge på bakken. De som utøvde volden tilhørte ikke noen av fotballagene, forteller vitnet.

16-åringen skal ha blitt sparket av flere mens han lå nede.

- Jeg så ham få et knytteneveslag midt i ansiktet og at han falt om bevisstløs. Vi fikk helt panikk, forteller et annet øyenvitne.

Kjenner de tre

16-åringen fikk behandling av ambulansepersonell på stedet.

- Han våknet til og kom til bevissthet, sier vitnet.

Ifølge politiet er gutten sendt til legevakten.

- Vi har fått opplyst identiteten på de tre som skal ha angrepet gutten. De er eldre enn ham. Etter det vi kjenner til, skal ikke de tre gjerningsmennene være med på noen av lagene som spilte fotballkamp, sier Inger Myrtvedt.

- Slått ned flere ganger

Det var tre menn i tyveårene, fra en annen bygd på Osterøy, som etter kampen skal ha stått for bråket.

- Da vi kom ut fra garderoben etter kampen, spurte mennene etter kapteinen på laget vårt. Han gikk bort til dem, og en av dem hoppet på kapteinen. En annen Minde-spiller gikk bort til dem. Han ble slått ned flere ganger. Til slutt lå han bevisstløs på bakken, sier en Minde-spiller til bt.no.

- Ypping på Facebook

Minde-spilleren sier at det flere dager før kampen, hadde vært ypping og drittslenging på en event om kampen på Facebook. Yppingen skjedde fra begge sider. Eventen er nå slettet fra Facebook,

Hausvik fotballklubb sin side på Facebook, beklager idrettslaget hendelsen:

«Hausvik Fotballklubb tar sterkt avstand frå volden som vart utført etter juniorkampen mellom Hausvik FK og Minde. Personene som utførte volden er ikkje medlemmer av Hausvik Fotballklubb eller Minde IL.»

- Hvordan tror du forholdet mellom klubbene blir fremover?

- Det var dårlig stemning både før kampen og under kampen. Etter denne voldsepisoden tror jeg det er blitt et mye bedre forhold mellom Minde og Hausvik. Alle som var der, fra begge lag, synes det var forferdelig det som skjedde, det er ikke slik det skal være, sier Minde-spilleren.