25-åringen ble brakt til Haukeland sykehus onsdag ettermiddag. Han er operert, men tilstanden er fremdeles kritisk og ustabil.

Det var like etter klokken 15.30 i onsdag ettermiddag at dødsulykken på fylkesveien mellom Møvik og Skålvik fant sted. Brødrene var på vei hjem fra jobb, og kjørte en Volvo i retning Møvik.

Fikk skrens på bilen

Den eldste av de to var fører av bilen. Han hadde akkurat foretatt en forbikjøring da han fikk skrens på bilen, og kolliderte med en møtende varebil. Den 16 år gamle passasjeren døde momentant. Han ble sittende fast inne i den totalvrakede bilen, og måtte skjæres løs av redningsmannskapene.

Broren ble sendt med luftambulanse til Haukeland sykehus. Føreren av varebilen pådrog seg kun lettere skader. Han ble sendt til legevakten for en rutinemessig undersøkelse.

Tørr veibane

Fylkesveien som går mellom Møvik og Skålvik er rundt seks meter bred. På den slake strekningen der ulykken fant sted foretas det ofte forbikjøringer.

— Det var ikke antydning til glatt føre, veibanen var fin og tørr og været var klart, sier førstelensmannsbetjent ved Fjell og Sund lensmannskontor Torstein Skeie.

Han forteller at det skal foretas ytterligere undersøkelser av de involverte bilene og ulykkesstedet i dag.

— Foreløpig vet vi lite om årsaken til ulykken. Det er også uklart hvor stort fart Volvoen holdt. Bilen er rundt 20 år gammel og vil bli undersøkt for eventuelle tekniske feil i nær fremtid, sier Skeie.

DØDE: En 16 år gammel gutt døde i en trafikkulykke ved Møvik på Sotra onsdag ettermiddag. Gutten var passasjer i den brune Volvoen.
Foto: Bjørn Erik Larsen