Rekken av svært uheldige omstendigheter startet med at en 16 år gammel motorsyklist kjørte inn i autovernet like etter avkjørselen fra Rv 542 til Rubbestadneset. Gutten hadde en jevnaldrende kamerat som passasjer, og begge ble skadet i ulykken.

Overført til Haukeland

Den 16 år gamle MC-føreren ble fraktet til Fylkessjukehuset på Stord med ambulanse. Sent onsdags kveld ble tilstanden hans vurdert som så alvorlig at han ble overført til Haukeland sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Natt til torsdag døde 16-åringen, som følge av de alvorlige skadene. Den andre 16-åringen ble utskrevet fra sykehuset på Stord torsdag.

Uten førerkort

Kort tid etter at de to 16-åringene hadde kjørt i autovernet, oppdaget forbipasserende nnaboer hva som hadde skjedd. En 30 år gammel mann var i ferd med å sette ut varselstrekant ved ulykkesstedet, da han selv ble påkjørt av en personbil.

Bilføreren, en mann på 19 år uten førerkort, kom ikke til skade.

— Han ble avhørt i går kveld, og deretter løslatt, opplyser operasjonsleder Håkon Thuestad ved Haugalandet og Sunnhordaland politidistrikt.

Klarte ikke stanse

I avhør skal 19-åringen ha forklart at han kom rundt en sving, da han oppdaget flere kjøretøy som sto parkert i veibanen.

— Han klarte ikke å stanse, svingte til siden, og kjørte da på en person som sto i veibanen. 30-åringen ble presset over autovernet og falt ned en skråning, forteller Thuestad til bt.no.

Den uheldige førstehjelperen som ble påkjørt, ble fraktet direkte til Haukeland universitetssykehus i Bergen med luftambulanse.

REUTERS

Strekningen der ulykken skjedde, skal være ulykkesbelastet. Alle de fire involverte i ulykkene er hjemmehørende på Bømlo.

KJØRTE UTFOR VEIEN: Den første ulykken skjedde da to sekstenåringer på lett motorsykkel kjørte utfor veien.
FOTO: STEIN-ERIK OVESEN, BØMLO-NYTT