_— Har dere vært på fest?

— Ja.

  • Var det gøy?

— Ja. Dere da?

— Vi er her for å rane dere._

Slik gjenforteller 15-åringen fra Bergen samtalen med tre ukjente, unge menn på Hjellestad kai natt til i går.

De trodde først det var en spøk. Men da den ene mannen trakk frem en pistol, forsto de alvoret.

— Han siktet på oss. Det er jo ingen god følelse å få en pistol rettet mot deg, sier 15-åringen.

Han hadde vært på privatfest sammen med tre jevngamle kamerater, og var på vei bortover Hjellestad kai. Der skulle de bli hentet av moren. Klokken var ca. halv to.

  • På vei bortover gikk vi forbi tre gutter som stod og snakket sammen. Så la vi merke til at de fulgte etter oss. Til slutt tok de oss igjen, sier 15-åringen.

Fikk pengene

Han mener de tre må ha vært rundt 20 år gamle. De var alle iført mørke boblejakker med hette.

— Det var bare han med pistolen som snakket. Han ville ha pengene våre, og lurte på om vi hadde mobiltelefoner eller ipoder.

Gutten forklarte at de ikke hadde med seg lommebøker eller telefoner, men ga fra seg noen penger - rundt 200 kroner til sammen.

Deretter gikkde bort fra ransmennene.

— Vi turte ikke å snu oss før etter en stund. Da var de gått opp en annen vei. Så ringte vi politiet med en gang, sier 15-åringen.

Politiavhør i går

Politiet kom til stedet med to patruljer og hund, men fant ingenting.

— Guttene opplevde situasjonen som veldig dramatisk. De sa de hadde hjertebank og var sjokkerte over det som hadde skjedd. Vi har snakket mye om det etterpå, og det virker som de har det greit nå, sier moren til den ene 15-åringen.

I går fulgte hun sønnen til politiavhør ved Fana politistasjon.

— Heldigvis ble det ikke brukt vold mot dem. Og jeg er veldig glad for at de var fire stykker sammen, og at jeg hadde avtalt å hente dem, sier hun.

Operasjonsleder Bjarne Flokenes sier at det ut fra guttenes opplysninger ikke har vært mulig å fastslå om våpenet guttene skal ha blitt truet med var ekte eller en kopi.

I går kveld var ingen pågrepet i saken.