Sin unge alder til tross har han allerede rukket å stjele minst ti biler og råkjøre i ekstreme hastigheter.

Politiet fant opptak av speedometre da de undersøkte mobiltelefonen hans. Det bekrefter lensmannen i Fjell og Sund, Torgils Lutro, overfor bt.no.

  • Mandag 16. juni fjor førte gutten en stjålet Toyota Carina i 160 kilometer i timen i 80-sonen, på Rongflaten i Øygarden.
  • Dagen etter var han tilbake på samme plass, denne gangen med en stjålet Audi A3 i 180 kilometer i timen.Gutten, som nå har fylt 16 år, ble onsdag dømt av Nordhordland tingrett for de stygge fartsovertredelsene. Råkjøringene skjedde på strekningen der en ti år gammel gutt ble kjørt ned og drept i 2006.

Tenåringen straffes også for ti biltyvereier og bilbrukstyverier på Sotra. Flere av bilene ble påført skader, og en av dem måtte vrakes etter at gutten kjørte i fjellveggen. Gutten får naturlig nok også straff for å ha kjørt uten førerkort.

På grunn av guttens unge alder slipper han ubetinget fengsel. Han må imidlertid sone samfunnsstraff på 180 timer. Gutten er skoleelev og holder til på en ungdomsinstitusjon.

Den unge biltyven får også tre års sperrefrist på retten til førerkort, noe som innebærer at han tidligst kan kjøre bil lovlig som 19-åring. Han kommer ikke til å anke dommen.

FILMET SEG SELV: Her på Rongflaten i Øygarden råkjørte gutten i 180 kilometer i timen.
Fred Ivar Klemetsen (arkiv)