Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.58 fredag kveld.

— Det var en dans som en klasse ved Austrheim videregåande skule arrangerte på Samfunnshuset på Austrheim. Den 15 år gamle gutten ble slått ned og sparket mens han lå nede. Heldigvis var det lege som var vakt på dansen, han kom raskt til og fikk gitt førstehjelp. 15-åringen var ikke bevisst da han ble kjørt med ambulanse til sykehuset, forteller politibetjent Kurt Inge Hordvik ved Lindås og Meland lensmannskontor til bt.no.

Det skal nå gå bra med 15-åringen, og han skal etter det politiet kjenner til, ikke ha fått varige men av skadene.

Slått ned av beruset 15-åring

Den 15 år gamle gutten som ble slått ned skal være elev på Austrheim Videregåande skule.

— Han var edru da han ble slått ned, og det skal ifølge han selv ikke ha vært noen foranledning til at han ble slått ned. Han skal ikke ha sagt noe, så det kan virke som blind vold, sier Hordvik.

Nedslagningen skal ha skjedd utenfor Samfunnshuset.

— Vi pågrep en 15 år gammel gutt for forholdet. Han var beruset, og ble på grunn av sin unge alder kjørt hjem til sin far, og ikke pågrepet og fengslet som han ellers ville ha blitt, sier politibetjenten.

Etter det bt.no forstår, skal 15-åringen som slo ned eleven, ikke være elev ved skolen.

Svært alvorlig

— Vi ser svært alvorlig på det som har skjedd, og vi venter at det kommer en anmeldelse på forholdet i løpet av morgendagen. Etterforskning av saken er satt i gang, og vi vil innkalle vitner til avhør, forteller Hordvik.

Ikke i skolens regi

— Dette ikke i et arrangement i skolens regi. Det er en klasse eller flere som arrangerer disse dansene. Jeg er ikke kjent med at noen av våre elever er slått ned, sier rektor Magnus Kvingedal ved Austrheim vidaregåande skule til bt.no i morges.