Saken er nå henlagt som intet straffbart forhold.

– Jeg var sikker på at saken ville bli henlagt, siden han hadde alibi. Han hadde buss— og taxi-kvitteringer som viste at han ikke var på ungdomsklubben Huset da videoen ble lagt ut, videoen ble lagt ut to timer etter han gikk fra Huset, sier advokat Jannicke Keller-Fløystad til bt.no.

Krav om oppreisning

Advokaten sier hun var så sikker på henleggelse at hun sendte et erstatningskrav før jul om oppreisning.

— Det vil nå også bli sendt et erstatningskrav for økonomisk tap, i og med at han har gått glipp av undervisning i flere fag, sier Keller-Fløystad.

Det var 17. november i fjor at en video som inneholdt det som kunne oppfattes som trusler mot skolen på Askøy ble publisert på nettstedet YouTube.

Ber Youtube om detaljer

Politiet på Askøy har fått hjelp av dataeksperter fra Kripos i etterforskningen. Mandag ble spørsmålet om påtale avgjort.

– Krimteknikere har undersøkt datautstyret som ble beslaglagt hjemme hos ham, og det er ikke funnet noe som kan knyttes opp mot trusselvideoen mot Erdal skole. Vi har gjort den vurderingen at han ikke har hatt noe med trusselvideoen å gjøre, sier politiadvokat Elisabeth Soglo i Hordaland politidistrikt.

Guttens forsvarer mener saken burde ha vært henlagt før jul.

– Hvorfor ble siktelsen først henlagt i går?

– Vi mente saken ikke var tilstrekkelig godt nok etterforsket, og at det var viktig å få svar på tekniske undersøkelser av hans datamaskin, sier Soglo.

Jente fortsatt siktet

Politiet har ennå ikke behandlet kravet om erstatning.

Fortsatt er en ung jente siktet for å ha lagt ut trusselvideoen.

Politiet har bedt YouTube gi svar på spørsmål om pålogging til nettstedet i forbindelse med at videoen ble lagt ut.

– Vi venter ennå på svar på Youtube, sier Odd Dale.

TRUET SKOLEN: Erdal ungdomsskole var målet for en trusselvideo som ble lagt ut på Youtube i november.