— De siste to ukene har jeg for det meste sovet hos en kamerat, sier 15-åringen.

Torsdag fortalte foreldrene i et intervju i BT om sin fortvilelse over at sønnen i praksis er hjemløs. Da grep regiondirektør Geir Kjell Andersland i Barne-, ungdoms- og familieetaten tak i saken.

— Jeg vet at han kom til akuttmottaket, men at det var ikke plass da. Han har hatt et annet tilbud, men det har tydeligvis ikke passet. Vi skal selvfølgelig gi ham et skikkelig tilbud, og tilnærmer oss denne saken med all mulig ydmykhet. Det hender ting roter seg til, men jeg har ikke full oversikt over hva som har skjedd i denne saken, sa Andersland da BT snakket med ham torsdag.

I går fikk 15-åringen tilbud om en midlertidig institusjonsplass som ligger på Nesttun. Der er han usikker på om han vil bo.

— Jeg ble lovet jeg kunne bo på akuttmottaket i sentrum, men da jeg kom dit var det ikke plass likevel. Det er egentlig det samme for meg hvilken institusjon jeg får plass på, bare det er i nærheten av Bergen sentrum. Det er her jeg har vennene mine, sier 15-åringen.

— Jeg er bekymret over at man ikke klarer å holde det man lover disse ungdommene, sier Stig Åkenes Johnsen, 15-åringens advokat.

Selv sier 15-åringen at han egentlig vil bo hjemme.

— Men det fungerer ikke. Det blir bare krangling. Foreldrene mine er kristne, og jeg er satanist.

— Hva legger du i å være satanist?

— Å være motstander av samfunnet. Måten samfunnet gjør ting på er absurd, med politi og barnevern og alt sånn.

FIKK PLASS: I går fikk 15-åringen, som i to uker har vært overlatt til seg selv, tilbud om en midlertidig institusjonsplass. FOTO: ØRJAN DEISZ