Nylig ble han dømt til 45 dager betinget fengsel. De straffbare forholdene skjedde i en av Bergens omegnkommuner og i et annet fylke. Straffen er mild på grunn av guttens lave alder.

— Straffen er i samsvar med påstanden som er lagt ned. Min klient har erkjent det han har gjort og vil bli ferdig med saken, sier Richard von der Vehr, guttens forsvarer.

Han har bodd på barnevernsinstitusjon og gjør det fortsatt. I fjor høst besøkte han sin mor. Han sa da til henne at han skulle drepe faren til en jente som 15-åringen kjenner. Ifølge dommen mener gutten at faren slo datteren, men dette tar ikke retten stilling til. Da gutten var hos moren, fikk han melding om at jenten hadde stukket av.

Truet med skilt

Gutten fortalte i retten at han dro ut for å lete etter henne før han bestemte seg for å dra hjem til mannen og hans familie. Han hadde med et metallskilt, som var festet på en stang. Han brukte skiltet til å slå på mannens dør. Han åpnet døren med sin kone og et barn, og der sto 15-åringen med skiltet over hodet.

Han slo med skiltet, men traff bakken. I retten forklarte mannen at gutten sa at han skulle «drepe» ham. Da det var usikkert om truslene også rammet andre i boligen, ble gutten frifunnet for dette, men han ble dømt for trusler mot mannen. Familien kom seg inn i boligen og låste døren. Da gikk gutten løs på familiens bil og knuste bakruten på den.

Politimann skadet etter slag

Gutten ble plassert på akuttsenter utenfor Hordaland etter de dramatiske hendelsene. I slutten av november ville han stikke av fra senteret. Han ble pågrepet av politiet mens han gikk i en tunnel. Han slo da en politimann i hodet. Slaget var så hardt at politimannen fikk hevelser over øret.

Retten ser svært alvorlig på saken. Ifølge dommen er det skapt frykt hos familien som ble oppsøkt av 15-åringen i fjor høst.

Ifølge dommen ville en ustraffet voksen blitt dømt til ubetinget fengsel i 90-120 dager. Retten mener 45 dager betinget fengsel er passende straff for 15-åringen. Han må gjennomføre ungdomsoppfølging i konfliktrådet.