Tre nye flyruter i løpet av like mange dager fra 1. til 3. april bekrefter en mer langsiktig trend på Flesland. Først og fremst er det Norwegian som har skapt ny aktivitet ved flyplassen med seks nye ruter siden august i fjor.

I tillegg til Bergen — Oslo, startet det norske lavprisselskapet nye ruter mellom Bergen og henholdsvis Stavanger og Trondheim. Førstkommende torsdag tar Norwegian av for aller første gang med kurs for London, og lørdag 3. april, er det duket for to nye ruter til henholdsvis Nice i Sør-Frankrike og Murcia like ved Alicante i Spania. 25. juni er det klart for ny rute til Dubrovnik i Kroatia.

Også nytt charterselskap

Widerøe har fått to nye ruter fra Flesland - til Manchester og Aberdeen - siste år. Vesle Coast Air har også satset friskt. Selskapet måtte gi tapt på sin rute Bergen - Aberdeen, men har i stedet satset på ruter fra Bergen til Kristiansund og Stavanger.

Danish Air Transport overtok konsesjonen på kortbaneruten Bergen - Florø fra 1. april i fjor. Men det danske selskapet nøyde seg ikke med det. I tillegg er det etablert nye ruter til Stavanger og Billund/Esbjerg på Jylland.

Også det britiske flyselskapet Logan Air dukket opp på Flesland i fjor sommer. Det vesle datterselskapet til British Airways hadde stor suksess med sin sommerrute til Orknøyene.

I tillegg til nye ruter, dukker også et helt nytt charterselskap opp på Flesland i slutten av april. Sun Express skal fly bergensere til og fra kjente feriesteder i Tyrkia på helårsbasis på vegne av Tyrkiareiser.

Ny rekord

— Aldri før har Bergen fått så mange nye flyruter på så kort tid. Dette er fantastisk hyggelig, sier markedssjefen på Flesland, Alf Sognefest, til Bergens Tidende.

Sognefest er overbevist om at Flesland har enda mer i vente.

— Vi har en del forespørsler fra ulike flyselskaper som vurderer nye ruter. Vi tror det bare er et tidsspørsmål før enda flere nye ruter blir satt i gang, legger han til.