• Det blir lenge til jeg setter inn nytt stereoanlegg i bilen min, sier Berit Thorsvik. I går fant hun sideruten knust, og et gapende hull der stereoen sto.

ARNE HOFSETH

Sammen med datteren svingte hun kost, feiebrett og støvsuger i fellesgarasjen under borettslaget i Brønndalen i Loddefjord. Bortover langs bilrekkene var andre bileiende beboere ute i samme ærend. De nærmest vasset i knust glass på gulvet.

— Vi kom for å kjøre en liten handletur, sånn i innspurten på julehandelen. Men denne bilen går det jo ikke an å kjøre med, sier Berit Thorsvik oppgitt.

— Heldigvis hadde vi ikke julepresanger liggende i bilen. Hva er dette for noe? Før i tiden fikk bilene stå i fred. Nå vet jeg ikke hva vi skal gjøre. Det er jo ergerlig at dette skal skje rett før jul, fortviler Thorsvik.

Hun går ut fra at forsikringsselskapet ordner det meste, men må sikkert punge ut med noen tusenlapper i egenandel.

Handlekraft

Lill Bakke har planen klar. Hun har snakket med forsikringsselskapet, og de har funnet et verksted som har ny rute på lager. De kunne skifte den allerede i går.

— Nå taper jeg plast over vindusåpningen slik at jeg kan kjøre til verkstedet, sier hun idet hun lar støvsugeren sluke de siste sørgelige restene av sideruten.

— De har tatt ut stereoanlegget i min bil også, men latt det ligge igjen i bilen. Det var sikkert for gammeldags siden det har kassettspiller ikke cd-spiller, sier Lill Bakke.

Hun lar seg ikke knuse av en slik opplevelse, selv hun godt kunne tenkt seg en hyggeligere innledning til julehøytiden.

Avlyser juletur

Derimot faller juleplanene fullstendig i grus for en kvinne som ikke ønske navnet i avisen.

Hun kom til garasjen for å kjøre hjem til familien på Tysnes da hun fant sideruten på bilen knust.

— Jeg skal tilbake på jobb her i byen allerede 1. juledag, og får ikke reparert skaden så fort at det har noe for seg å reise, sier hun.

Dermed har de ubudne gjestene i garasjen ødelagt et hyggelig familiesammenkomst på Tysnes, en julekveld som damen har gledet seg til.

— Nå må jeg finne ett eller annet å gjøre her i byen, sier damen oppgitt.

Gikk etter stereoanlegg

— Alt tyder på at tyvene gikk etter stereoanlegg av modeller som lar seg omsette, sier vaktmester Espen Jenset til Bergens Tidende.

Han har levert et brannslokkingsapparat til politiet for sjekking av fingeravtrykk. Apparatet er tatt i ene enden av garasjen og forlatt i den andre. Det er sannsynligvis brukt til å knuse ruter etter hvert som tyvene har «arbeidet» seg langs bilrekkene. De har unngått biler med god alarm, og latt umoderne stereoanlegg blitt stående igjen.