• Det har vært vanskelige forhold, sa Statens Vegvesen om morgentimene på veien i går. Det er mildt sagt.

— Det er utrolig glatt ute, blir bt.no fortalt når vi ringer Askøy lensmannskontor etter at en bil havnet i grøfta i morgentimene.

Politiet har ikke fått melding om bilen, og regner derfor med at det ikke er noen personskade.

Viking Bergen har hatt hendene fulle med redningsoppdrag i dag. Hele fjorten biler har havnet i grøften, og det har vært verst på Askøy, sier daglig leder Jens Petter Stensvik i Viking Bergen.

Det skal ikke ha vært personskade i noen av utforkjøringene.

Bussene stod

I Austevoll bestemte Tide seg for å la bussene stå i dag morges.

— Føret er så ekstremt. Det regner og fryser på, slik at vi ser ikke at det er forsvarlig å kjøre, forteller Harald Otterå i Tide til NRK Hordaland.

Bussene ble stående til nititden i dag morges, og dette førte blant annet til at skoleelever ikke kom seg til Austevoll ungdomsskole.

Bil i sjøen

Ifølge Statens Vegvesen begynner forholdene å bedre seg nå.

— Vi har hatt biler ute i hele natt og i hele formiddag, og det er fortsatt noen ute og strør. Det har vært ganske vanskelige forhold i dag. Når det regner og er rundt null grader blir det glatt, bekrefter Vegvesenet overfor bt.no.

Det har kommet inn meldinger fra Nordhordland, Sotra og Askøy, men ifølge Vegvesenet har det ikke kommet mange meldinger de siste timene.

Det var også svært glatt på USF Verftet i dag morges, da en bil skled av parkeringsplassen og havnet i vannet.

TIPPET UTFOR: Denne bilen ble observert i Askveien ved ni-tiden i dag. - Forholdene på hovedveien ok, mens det er sideveiene som er problemet, sier tipseren til bt.no.
Privat