Like før klokken 18 torsdag ettermiddag fikk politiet melding om en hendelse med et pulverapparat ved en skole i Os.

En 14 år gammel gutt ble sendt til legevakten etter at en påstått ungdomsgjeng hadde sprayet ham ned med brannslukkingsapparatet.

— Angrer sine synder

Drøyt en time senere klarte politiet å lokalisere ungdommene.

— Vi har funnet pulverapparatet og en av ungdommene har erkjent at det var han som gjorde det. Den mistenkte angrer sine synder og ønsker å få kontakt med fornærmede for å be om unnskyldning, sier operasjonsleder Terje Erichsen i Hordaland politidistrikt.

Guttegjengen skal være i ulike aldre og en av dem skal gå på videregående skole.

Politiet vet ikke mer om tilstanden til 14-åringen som ble sprayet ned.

Tok pulverapparat

Det var klokken 17.52 at politiet fikk melding om hendelsen. Guttegjengen skal ha tatt brannslukkingsapparatet fra et anleggsområde like ved skolen i Os.

Stedet bærer preg av at ungdommene har løpt etter gutten, ifølge fotograf på stedet. Dette er ikke bekreftet av politiet.

- Ikke sunt å puste inn

Brigadeleder Kjell Hegdal fra Bergen brannvesen forteller at det er svært kraftige krefter i sving ved bruk av et brannslukkingsapparat. I tillegg kan det finkorende pulveret påvirke pustemekanismen, sier Hegdal.

— Det er klart at dette ikke er noe sunt å puste inn. Eksempelvis skal pulveret helst ligge i ro i minst ett døgn før man begynner å jobbe der.

Han håper ungdommene forstår konsekvensene av det de har gjort.

— Et brannslukkingsapparat skal selvsagt brukes til det det er ment å brukes til, sier Hegdal.

nyttfront.jpg