— Vi ser veldig alvorlig på dette ranet. Det er brukt vold, og offeret er 14 år, sier politioverbetjent Bjørn Eide ved Fyllingsdalen politistasjon.

Ranet skjedde ved 22-tiden onsdag kveld i Våkleivåsen på Bønes, mens gutten var på vei hjem fra bussholdeplassen.

— Jeg kan ikke huske at så unge personer er ranet i vår bydel tidligere, sier Eide.

14-åringen fikk lettere smerter etter angrepet, men er ellers fysisk uskadet. Det var noen minutter før klokken 22 at 14-åringen skulle følge en kamerat til bussen, som gikk klokken 21.50 fra stoppet ved Bønes senter. På vei tilbake la gutten merke til en mann som kom nedover Våkleivåsen. Idet de møttes midt i veistumpen gikk mannen plutselig til angrep på 14-åringen.

— Han slo gutten med knyttet hånd uten noe forvarsel. Deretter ble det et basketak, der gutten ble kastet i bakken, sier Eide.

Mannen stjal verdisaker fra gutten. Politiet vil ikke utdype hva mannen tok av hensyn til etterforskningen. Raneren forsvant, og det har ikke meldt seg vitner til hendelsen. Nå ber politiet om hjelp.

— Denne mannen må ha kommet fra et sted. Han har neppe ramlet ned fra himmelen og landet i Våkleivåsen, sier politioverbetjenten.

Mann er i 19-20-årsalderen, er lys i huden, godt trent og var kledd i grå lue og mørkeblå dongeribukse. Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som oppholdt seg i området Våkleivåsen mellom klokken 21.30 og 22.30 onsdag kveld.

— Det gjelder alle som har ferdes der i løpet av denne timen, uansett om de tror de har sett noe eller ikke, sier Eide.

Spesielt ber politiet de seks-syv busspassasjerene melde seg, som gikk av 21.50-bussen, og fortsatte nedover Våkleiven. Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer som noe senere ventet på bussen ved holdeplassen vis-à-vis Bønes senter.

Politiet har avhørt noen personer, og oppsøkt enkelte steder på jakt etter opplysninger. Men foreløpig står etterforskerne uten konkrete spor.