Mekler Thomas Haaland i DnB NOR Eiendom er klar på at det ikke dreier seg om en eiendomsspekulant. Selgeren av leiligheten skal flytte til Sverige og vil unngå plunderet med å leie ut. Men selgeren er selvsagt godt fornøyd med prisen.

Haaland avviser at prisantydningen var satt lavt. Han tok utgangspunkt i kjøpsprisen for 15 måneder siden, la på 40 prosent og kom til 840.000 kroner. Leiligheten er på 42 kvadratmeter boareal. Kvadratmeterprisen ble dermed drøyt 33.000 kroner ved salg for 1.400.000 kroner. Jeg syntes jeg hadde tatt godt i da jeg kom frem til prisantydningen. De leilighetene som er solgt i nærområdet har ligget på det nivået. Det er også en pris selger i verste fall ville ha akseptert, sier Haaland.

— Salget setter ikke kvadratmeterrekord. Likevel er salget spesielt, i og med at verdistigningen er svært stor på kort tid. Ca. 135 prosent verdistigning på 15 måneder danker ut de fleste andre måter å spare penger på.

— Nygårdsgaten er blitt et mer og mer attraktivt område og har gjennomgått en betydelig oppussing de siste årene. Nærhet til alle fasiliteter i sentrum og til utdanningsinstitusjoner har nok også vært utslagsgivende, sier Haaland.

Han underslår ikke at prisene nå i februar er ekstra høye på grunn av få tilbydere på markedet.

— I mai kan boligmarkedet se helt annerledes ut igjen, sier Haaland.

Prisrekorden på leiligheter i Bergen sentrum ble satt like før jul. Da gikk en terrasseleilighet i Nye Sandviksvei 52 til en kvadratmeterpris på 63.157 kroner. Det er ny rekord i Bergen.

Nordnes Brygge dominerte toppen på listen BT har over de dyrest solgte leilighetene den siste tiden. Den bortimot uslåelige på kombinasjonen av sjøutsikt og sentral beliggenhet sørger for det.

En leilighet ble solgt for 7,5 millioner kroner en annen for drøye 7,2 millioner kroner.

De største og dyreste boligene går til dem som kvitter seg med store eneboliger og søker mot sentrum. Gruppen på rundt 40-50 år dominerer som kjøpere. Også i Nygårdsgaten 55 var kjøperen en godt voksen som lar ett av barna få bo i leiligheten.

Den ligger i første etasje på gateplan med utgang fra stuen ut til felles terrasse i stein. Høye hus rundt slipper imidlertid ikke sol ned på terrassen.

Leiligheten har stått tom siden den da ble kjøpt helt ny for fast pris. Det er en borettslagsleilighet med fellesutgifter på 2058 kroner måneden.