Aksjonen startet i går morges og varte i flere timer. 46 politifolk slo til mot en rekke adresser i Bergen, på jakt etter personer som de mener forsyner langere i Nygårdsparken med narkotika.

— Dette var en godt forberedt aksjon, så vi hadde gjort en del forarbeid med tanke på adresser vi ville oppsøke, sier politioverbetjent Kjell Mo, leder for Hordaland politidistrikts felles forvaltningsenhet.

13 personer ble pågrepet i aksjonen, 12 av dem er utlendinger.

— Ni av de 12 er asylsøkere. Og åtte av dem har enten oversittet en frist for å reise ut av landet, eller er tidligere utvist fra Norge, sier Mo.

Om lag 100 gram heroin, en del hasj, rundt 100.000 kroner og en mengde tyvegods ble beslaglagt i løpet av aksjonen.

— Tyvegodset, blant annet 14 PC-er og noen kameraer, ble funnet hos en iraker. Han var etterlyst av politiet i Drammen, etter at han tidligere i år klarte å stikke av fra et fengslingsmøte, sier Mo.

Blant de pågrepne var åtte nigerianere.

— Vi har inntrykk av at de er overrepresentert i handel med heroin i Bergen, sier Mo.

Tre av personene som ble tatt, har tidligere blitt sendt ut av landet etter brudd på utlendingsloven eller andre straffbare forhold.

En av dem, en nigerianer, ble nok en gang tatt med heroin og penger på seg, etter å ha blitt sendt ut av landet to ganger tidligere.

To personer vil bli transportert ut av landet umiddelbart, mens ti andre vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

— De er siktet enten for brudd på utlendingsloven, narkolovbrudd eller en kombinasjon av begge deler, sier Mo.

Han synes det er bekymringsfullt at utlendinger som blir tatt for straffbare forhold i Norge kommer tilbake gang på gang.

— Det kommer stadig nye kandidater, mens andre kommer tilbake gang på gang, sier Mo.