Ungdommene har gått under tilnavnet DSK eller «De syke kids».

Gjentatte ganger møttes de i hemmelighet midt på natten. Etter at foreldrene hadde lagt seg sto 13-14 åringene opp og planla skadeverk. Sammen med jevnaldrende fra Fyllingsdalen ødela de skoler og barnehager, knuste busser og busskur, tagget parkeringsanlegg og underganger. Så gikk de og la seg igjen før foreldrene stod opp. Dette opplyser overbetjent Norvald Bergfjord.

Planlagt

— Dette er kriminalitet organisert av barn, hovedsaklig 13 år gamle. Flesteparten hører hjemme på Rolland. Noen har gått på skolen i nærområdet, andre er elever ved Blokkhaugen skole, forteller Bergfjord til Åsane Tidende.

Gjengen er de samme som knuste 32 ruter på Rolland skole, tre busskur i Åsamyrane og Åsane fotball gutter sin buss helgen 17. til 19. oktober. Det var etter denne helgen politiet fikk tips om flere personer, som kunne stå bak.

Politiet skal ha foretatt over 20 avhør og brukt store ressurser på å finne fram til barnegjengen. Nå har de aller fleste innrømmet å stå bak herjingene en rekke steder i Åsane.

Knuste for 300.000

Trolig har guttene gjort skader for mer enn 300.000 kroner.

— Foreldrene har sagt seg villig til å betale for skadene. Ellers vil barna på grunn av deres alder ikke bli anmeldt, men sakene sendes inn til konfliktrådet, bekrefter Bergfjord.

— Har det vært rus inne i bildet?

— Nei, det er vi temmelig sikker på at det ikke har vært. Barna har nok gjort dette for spenningens skyld, sier han.

— Hvordan reagerte de da de ble tatt?

— De er slettes ikke stolte over det de har gjort, og angrer seg. Sjokkerte foreldrene til alle disse tenåringene har dessuten tatt hendelsene svært alvorlig, og jeg tror ikke det er fare for at noe slikt vil skje igjen. Alle ungene har oppegående foreldre som nok vil ha mye fokus på det barna deres har gjort, sier Bergfjord til Åsane Tidende.

Dette skal de stå bak

 • 32 ruter på Rolland skole knust med en nødhammer
 • Ruteknusing og tagging på en buss og en personbil i Litleåsveien
 • Tagging på Rolland helsebygg
 • Tagging på toalettene til Åsane storsenter
 • Innbrudd og tyveri fra Rolland skole
 • Ruteknusing på Åsane fotball sin buss i Myrdal
 • Tagging på blokk i Spondalen
 • Tagging på alle undergangene mellom senterområdet og Hesthaugen
 • Smadring av tre busskur i Åsamyrane
 • Tagging på Midtbygda barnehage
 • Tagging på Storåsen skole
 • Tagging på parkeringsanlegget til Arken
STORE ØDELEGGELSER: 13 ungdommer i 13-14-årsalderen har innrømmet å ha knust vinduer på skoler, barnehager, busskur og biler.
Thomas Gangstøe
- ANGRER: - De er slettes ikke stolte over det de har gjort, sier overbetjent Norvald Bergfjord, her i diskusjon med natteravn Jarl Høva (t.v.) og oppvekstrådgiver Helge Mjøs.
Thomas Gangstø
INNBRUDD: De har også gjort innbrudd og tagget en rekke bygg forskjellige steder i Åsane. Prislappen for ødeleggelsene er på mer enn 300.000 kroner.
Thomas Gangstøe
OPPKLART: Skadeverket skal ha pågått over en tre måneders periode og politiet har brukt store ressurser på å stanse ungdommene.
Thomas Gangstøe