13-åringen som drepte sin tre år gamle fosterbror på Stord, er overført til spesialisthelsetjenesten. Han vil få et heldøgns omsorgs— og behandlingstilbud, sier kommunalsjef Mariann Jacobsen Hilt i Stord kommune.

— Han er ferdig utredet av spesialisthelsetjenesten, og skal ha sitt fremtidige tilbud der. Det blir et heldøgns omsorgs- og behandlingstilbud over lang tid. Det vil si flere år, sier Hilt.

Skal ikke bo på Stord

Tilbudet vil ikke være på Stord, ifølge kommunalsjefen. Hun ønsker ikke å uttale seg om hva slags behandling 13-åringen vil få, eller hvor han skal bo.

— Det kan jeg ikke uttale meg om. Vi ønsker å skape ro om situasjonen. Vi er i dialog med foreldrenes hans, og de er trygge på at han vil få et godt tilbud. Jeg antar at han vil ha kontakt med familien, sier Hilt.

Drapet skjedde i Sagvåg 10. oktober i fjor. Etter å ha drept fosterbroren, angrep 13-åringen sin egen far med kniv. Faren ble lettere skadet og utskrevet fra sykehus etter kort tid.

Etter drapet har 13-åringen blitt utredet av barne- og ungdomspsykiatrien.

Enhetsleder Trine Hjertholm i barnevernet på Stord, bekrefter at saken ble avsluttet hos barnevernet tidligere denne måneden.

— Spesialisthelsetjenesten vil ta fullt ansvar for ham, sier Hjertholm.

Ikke kritikk

13-åringens verge, advokat Karsten Krüger Engedal, ønsker ikke å uttale seg om oppfølgingen av gutten.

Fylkesmannen i Hordaland har avsluttet sin tilsynssak mot barnevernstjenestene i forbindelse med drapet. Konklusjonen er at det ikke er grunnlag for kritikk mot barnevernet.

— Barnevernstjenestene kan ikke kritiseres for at de ikke fanget opp at fosterfamilien hadde en sønn som kunne komme til å skade fosterbroren sin, sier fylkeslege Helga Arianson.