Det opplyser Haukeland Universitetssykehus fredag klokken 13.

Gutten falt etter å ha gått av bussen på vei til skolen.

— Klokken 07.54 fikk vi melding om at en gutt hadde fått hjertestans på parkeringsplassen like ved avkjørselen til skolen, sa operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt til bt.no onsdag morgen.

Ambulansepersonell fikk liv i gutten igjen og han er kjørt til Haukeland Universitetssjukehus. Situasjonen på parkeringsplassen var dramatisk, og ifølge politiet tok det lang tid før ambulansepersonellet klarte å gjenopplive gutten.

Slo hodet i asfalten

— Det som angivelig skal ha skjedd er at han har kommet med buss, sklidd på det glatte føret og slått hodet i asfalten, sier Johannessen.

Ulykken skal ha skjedd idet mange ungdommer kom ut av en buss på vei til skolen. Det skal ha vært småknuffing på bussen, men politiet mener ikke at dette har noe med guttens skade å gjøre. Politiet har nå avsluttet etterforskningen av saken og konkluderer med at det er en ulykke.

Gutten er elev ved Ortun skole, og flere medelever var til stede da han falt. Skolen har i hele dag jobbet med å ivareta elevene.

– Har gjort veldig inntrykk

— Det er mange elever som er veldig berørt av dette. Det har gjort et veldig inntrykk og vi har vært rundt i klassene og forsøkt å roe ned elevene. De som har villet gå hjem fordi de synes dette er tøft, har vi ringt etter foreldrene til, slik at ingen skulle gå hjem alene, sier rektor Ivar Skjelten.

Han ble tilkalt fra et kurs i Os da skolen fikk beskjed om ulykken. Etter at skoledagen er over, vil flere ansatte ved skolen være tilgjengelige om noen ønsker å prate om ulykken.

— Vi håper fortsatt at dette går bra, sier Skjelten.

Utelukker ikke illebefinnende

Politiet har snakket med flere som var vitne til ulykken.

— Det vi har fått av vitneutsagn tyder på at dette var et uhell. Øyenvitner har sagt at han har falt og slått seg, sier politibetjent Tor Nordeide ved Fyllingsdalen politistasjon.

Politiet tror ikke de har vært i kontakt med alle som så ulykken, og ber derfor alle som har sett noe om å ta kontakt.

— Vi ønsker vitner til når selve hendelsen skjedde. Foreløpig tror vi dette skyldes et fall på isen og at gutten er blitt skadet når han traff bakken, men vi kan heller ikke utelukke at det har vært et illebefinnende, sier Nordeide.

KRITISK: Gutten ble gjenopplivet på denne parkeringsplassen før han ble kjørt bort med ambulanse.
Nielsen, Rune