Natt til lørdag oppsøkte politiet en bil ved Arna stasjon i en rutinekontroll. Da skal det ha blitt en voldsom romstering i bilen, skriver Bygdanytt i dagens papirutgave.

Bilen startet opp og kjørte av gårde, mens politibilen la seg på hjul i retning Arnatveit.

— De kjørte i langt over 100 km/t noen steder, opplyser etterforskningsleder ved Arna og Åsane politistasjon, Bjørn Eide, til Bygdanytt.

Livsfarlig kjøring

Kjøringen skal flere ganger ha vært direkte uforsvarlig.

— Det kunne lett skjedd en alvorlig ulykke dersom det hadde vært annen trafikk i området, understreker Eide.

Den ville ferden gikk videre forbi Hjelles bakeri, over bakketoppen mot Espeland, hvor politibilen mistet den andre av syne. Da patruljen selv kom over bakketoppen og ned i dumpen på andre siden, var det imidlertid ikke vanskelig å se hvor den rasende bilferden hadde fortsatt.

— Det var tydelige spor etter at de hadde kjørt over en trafikk-øy i krysset mellom Hardangervegen og Unnelandsvegen, forteller etterforskningsleder Eide videre.

Ferden endte noen hundre meter inne i Unnelandsvegen, der fluktbilen ble stående med punktert framdekk. De tre villmannskjørerne viste seg å være bare 13, 14 og 16 år gamle.

Det var 16-åringen som satt bak rattet, men bilen tilhørte 13-åringens foreldre. De skal ikke ha visst noe om at sønnen hadde stukket av med nøklene. 13-åringen, som skal ha vært synlig beruset, innrømmet å ha kjørt bilen tidligere på kvelden.

— Dette er jo som å spille russisk rulett, hvor scenarioet i verste fall er tre omkomne. Ungdommene selv skjønner ikke rekkevidden, de ser ikke konsekvensene av hva de gjør. Dette får tjene som en advarsel til alle foreldre, om ikke å la bilnøklene ligge åpent framme, sier Eide til Bygdanytt.

bt.no har flere ganger den siste tiden skrevet om barnevernsbarn på kant med loven. Sjekk linker til relaterte artikler ovenfor.