Nå har Bergen tingrett dømt mannen til 120 dagers fengsel.

Overgrepet skjedde i 2006, hjemme hos 42-åringen.

Han ble kjent med gutten i et ungdomsmiljø i sentrum, hvor 42-åringen aldersmessig var et utskudd.

— Det var han som tok kontakt med meg, en kontakt som jeg oppfattet som flørting, fortalte tiltalte i retten tidligere denne uken.

Han forklarte videre om hvordan 15-åringen skal ha ymtet frempå om å møtes hjemme hos 42-åringen, noe som endte med en overnatting.

I løpet av besøket serverte 42-åringen gutten alkohol, og han er derfor dømt for brudd på alkoholloven, i tillegg til overgrep.

42-åringen erkjente i retten at han hadde hatt seksuell omgang med gutten, men nektet straffskyld fordi han er uenig i den norske lovgivningen om seksuell lavalder.

— Jeg gir en god dag i den seksuelle lavalder, så lenge forholdet er frivillig, sa 42-åringen i retten.

Dommerne påpeker at det seksuelle overgrepet ikke er blant de groveste, men trekker frem flere straffskjerpende sider ved saken.

Blant annet er den store aldersforskjellen mellom de to alvorlig, mener dommerne. 42-åringen var også en person som 15-åringen betrodde seg til og spurte til råds om personlige forhold.

I tillegg er det ifølge retten straffskjerpende at gutten ble servert alkohol.

Også konsekvensene overgrepet har fått for den unge gutten må vurderes i straffutmålingen, mener dommerne.

Gutten sliter med minner fra overgrepet, og har blant annet fått søvnproblemer. Straffen bør ifølge dommerne gjenspeile både risikoen for psykiske ettervirkninger som overgrepet utsatte gutten for, og de ettervirkninger han faktisk har fått.

I tillegg til fengselsstraffen, må 42-åringen betale 30.000 kroner i oppreisning til gutten.