– Jeg lærte tidlig at Bergen ligger mellom de syv fjell. Når jeg bor i Bergen, så vil nå vil jeg vite hvordan det er oppe på de syv fjellene, sier Truman.

Sammen med andre fra Moks (Mottaks— og kompetansesenteret for integrering av flyktninger og innvandrere i Bergen kommune) har han innstilt seg på turen siden jul.

Var på Galdhøpiggen

– Det var en gjeng som var med på turen til Galdhøpiggen i fjor. Så bestemte vi oss for at vi ville være med på Syvfjellsturen også. I januar startet vi turgrupper, andre har vært med på byfjellstrimmen som Bergen Turlag arrangerer. Noen har også trent på egen hånd, sier Sigrid Sylte, integreringskonsulent i Moks.

Dermed starter disse nasjonene på turen over syv eller fire fjell: Burma, Afghanistan, Somalia, Etiopia, Uigur (minoritet i Kina), Burundi, Eritrea, Tsjetsjenia og Palestina. I tillegg opplyser Bergen Turlag om deltakere fra Finland, Sverige og Danmark.

– Vi har ikke helt oversikt over alle landene, fordi det ikke blir registrert, men de kommer fra mange ulike land og alle deler av Norge, sier leder Einar Johan Grieg i Bergen Turlag.

Må rekke Brann-kampen

Truman har planlagt å gå fort. For klokken 20.00 på søndag spiller Brann mot Viking. Den kampen skal han se på fjernsyn.

– Jeg er veldig glad i Brann, så jeg vil se kampen. Jeg har ikke lyst å se den på nyhetene etterpå, sier Truman.

Han er vent til å gå i fjellet fra Burma. I fjor sommer var han på Galdhøpiggen sammen med en rekke innvandrere.

– Det var litt dårlig vær og ingen utsikt, men formen var fin under turen, forteller han.

Vil ta av et par kilo

Har det såpass travelt i hverdagen at han ikke har trent så mye før Syvfjellsturen.

– Jeg sykler mellom Landås og byen hver dag. Dessuten har jeg lyst til å slanke meg, så jeg håper å ta av et kilo eller to på Syvfjellsturen.

Truman har bodd i Bergen i to år. Han synes ikke det er så rart at flere tusen mennesker går i kø over fjellet.

– Jeg liker tradisjonen med å gå på tur. Kroppen trenger å bevege seg og vi trenger frisk luft. Men en slik langtur som dette er det lenge siden jeg har vært på. Det viktigste for meg er at det skal være en koselig tur der jeg kan nyte naturen og Bergens-området.

Skal du gå Syvfjellsturen eller Firefjellsturen? Tips oss om morsomme saker og send bilder på 2211!

Har du gode turtips til Truman og andre som skal gå Syvfjellsturen søndag? Legg de inn i kommentarfeltet her!

Truman Dee på toppen av Galdhøpiggen. Søndag legger han i vei over de syv fjell. FOTO: PRIVAT