Det startet fredag. I 60-sonen i Åsaneveien fra bompengestasjon mot Fløyfjellstunnelen i retning mot Bergen sentrum. To bilister mistet førerkortet. Den som kjørte raskest ble målt til 104 km/t.

Stakk fra politiet

Lørdag var politiet på plass i 50-sonen i Fjøsangerveien sør for Danmarks plass i retning mot sentrum. Tre førerkort ble beslaglagt. Høyeste fart 85 km/t. 28 bilister fikk forenklet forelegg.

Rett over midnatt, natt til søndag , var politiet på plass ved Nye Nygårdsbro. Her mistet seks bilister førerkortet og seks fikk forelegg.

— Føreren av en bil kjørte i 119 km/t i 50-sonen. Han stakk fra politiet. Vi etterforsker saken og vet hvilken bil han kjørte, sier leder for trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Jens Kleppe.

— Føreren stakk nordover i Fløyfjellstunnelen i stor hastighet. Vi tok opp jakten på han, men avbrøt da farten ble for stor.

Søndag ble en bilist tatt av en politipatrulje i Åsaneveien. Han mistet førerkortet etter å ha kjørt i 112 km/t i 80-sonen.

Det var 11 menn i alderen mellom 19 år og 42 år som mistet førerkortet. Kvinnen, som mistet retten til å kjøre bil, er 27 år.

For lave fartsgrenser?

— Dette forteller ikke så rent lite om fartsnivået i forhold til fartsgrensene. Det kjøres generelt altfor fort, sier Kleppe.

- Kan det ikke være at fartsgrensene på disse stedene er for lave i forhold til hva folk oppfatter som forsvarlig?

— Nei, dette er på steder med hyppige feltskifter og mange av- og påkjøringsfelt. Vi har mange uhell her. Ved Danmarks plass kjører folk tett og mange kjører på rødt lys. Dette er farlige områder og har derfor lave fartsgrenser, sier Kleppe.

Sjekk trafikken på våre webkamera.